trijntje_pasfotoDrs. Trijntje Kootstra (Winschoten, 1964) studeerde ‘Bestuur en Beleid in Internationale Organisaties’ aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte de afgelopen twintig jaar onder andere voor de Stichting tegen Vrouwenhandel (nu Comensha), Amnesty International, VieJa Utrecht (vrouwenopvang), ICCO (ontwikkelingssamenwerking) en Soa Aids Nederland. Zij heeft daardoor kennis van zowel beleid als van de praktijk.

Trijntje is één van de grondleggers van het ‘La Strada netwerk’ waarin organisaties uit Midden- en Oost Europa samenwerken tegen mensenhandel. Daarnaast was zij betrokken bij de eerste ontwikkeling van de ketenaanpak tegen mensenhandel in Nederland. Binnen de vrouwenopvang heeft zij bijgedragen aan de professionalisering van de bedrijfsvoering en het ontwikkelen van een sterk kwaliteitsbeleid.


Bovenal is Trijntje Kootstra bevlogen. Haar aanstekelijke enthousiasme werkt als bindende kracht tussen verschillende partijen en doelgroepen. Mensenrechten vormen een sterke persoonlijke drijfveer en zijn dan ook het centrale thema in haar loopbaan.

FaLang translation system by Faboba