Trijntje Kootstra Consultancy steunt een aantal kleinschalige projecten in Nederland en ontwikkelingslanden. Geen glossy folders of hippe websites, wel goed besteed geld dat direct op de plek van bestemming komt:

‘Stichting Kind in Ouaga’ ondersteunt een weeshuis in Ouagadougou, Burkina Faso. Dankzij ‘Kind in Ouaga’ kunnen kinderen naar school om een beroep te leren en hebben ze voldoende te eten. Zij leven bij elkaar in één huis tot ze 18 jaar oud worden. Ook daarna kunnen ze een beroep blijven doen op de ‘ouders’ van het huis.
Anja Koster heeft de stichting opgericht na een bezoek aan Ouagadougou waar ze met de kinderen en de initiatiefnemer van het weeshuis in aanraking kwam. Tot dan toe kwamen de inkomsten vooral uit het runnen van een toeristenhostel. Deze inkomsten zijn erg variabel en afhankelijk van het seizoen. Met behulp van ‘Stichting Kind in Ouaga’ heeft het weeshuis een stabieler inkomen.
Giro 619 866 012 t.n.v. Stichting Kind in Ouaga

‘Fanga Musow’ is een opvanghuis in Utrecht voor vrouwen en kinderen die zonder verblijfsvergunning in Nederland verblijven, omdat ze niet zijn erkend als vluchteling of om andere redenen niet de juiste hulp krijgen. Veel van hen zijn het slachtoffer van geweld of uitbuiting. Fanga Musow, wat ‘Krachtige Vrouwen’ betekent, biedt hen een veilige woonplek, financiële steun, juridische begeleiding, onderwijs, psychische ondersteuning en medische hulp. Samen werken zij aan oplossingen, toekomstperspectief, kracht en zelfredzaamheid.
Giro 102 002 t.n.v. Ana Maria Fonds

www.fangamusow.nl

‘Fonds 200 dagen voor Valeria’
Het fonds voor Valeria in Peru is een initiatief van Jessica Davelaar en Toni Blanco Ochando. Zij hebben jarenlang in de ontwikkelingssamenwerking in Peru gewerkt. Valeria is een jong meisje met een zware lichamelijke handicap. Alleen met speciale hulpmiddelen en fysiotherapie kan zij een menswaardig leven leiden. Oorspronkelijk ontstond het initiatief tijdens de christelijke vastentijd. Toen besloten Jessica en Toni en hun vrienden om Valeria en haar familie 200 dagen lang financieel te steunen, zodat bijvoorbeeld ook haar jongere zusje naar school kan. Na dit eenmalige initiatief proberen zij nu duurzame hulp te bieden aan het gezin en haar omgeving.
Giro 4786 744 t.n.v. J.M.J. Davelaar

 

FaLang translation system by Faboba